Scrumbld, de scrum spelsimulatie voor meer business value

Hoe realiseren business & IT samen de meeste business value? Refine, sprint & improve. Scrumbld is een spelsimulatie die inzicht geeft in de scrum werkwijze en deze verbindt met de doelstellingen van de organisatie.

Het doel van Scrumbld is dat de deelnemers zoveel mogelijk business value genereren. De deelnemers doorlopen  4 tot 8 sprints waarbij zij de 4 rollen van business, product owner, scrum master en development team spelen. Als de deelnemers structureel goede resultaten leveren dan worden ze als team sterker en productiever. In de spelsimulatie krijgen de deelnemers te maken met dillema’s en uitdagingen uit de dagelijkse praktijk. Deze kunnen desgewenst worden aangepast aan de unieke context van uw bedrijf.

Wanneer spelen?

  • als wordt overwogen om de scrum werkwijze toe te gaan passen
  • tijdens de implementatie van scrum
  • om de samenwerking tussen een scrum team en haar stakeholders te verbeteren
  • bij een teambuildingssessie van een ervaren scrum team
  • bij een kick-off van een nieuw project of programma

Scrumbld is beschikbaar in twee varianten:

  • Scrumbld: de basis variant die inzicht geeft in de scrum werkwijze. Doorloop 4 sprints en genereer zoveel mogelijk nieuwe business value voor je bedrijf. Speelduur: 2 uur.
  • Scrumbld onderhoud & beheer: een uitbreiding op de Scrumbld basis variant. Het team is naast het opleveren van nieuwe business value ook verantwoordelijk voor onderhoud en beheer. Speelduur: 3-4 uur.

Voor wie?

- organisaties die starten met scrum
- ervaren ‘scrummers’ die willen versnellen
- trainings- en consultancybureaus die organisaties begeleiden bij de transitie naar agile en scrum

Boek een sessie 

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Koop de simulatie

Organiseer uw eigen sessies en koop een licentie van Scrumbld. Met een Scrumbld licentie kunt u onbeperkt Scrumbld sessies organiseren. 

Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Customize

Maak Scrumbld herkenbaar. Voeg eigen epics en user stories uit actuele projecten toe. En toepasselijke gebeurtenissen en verbeteringen. Ook kunnen specifieke leerdoelen die wenselijk zijn onder de aandacht worden gebracht.